Migratie Azure

Dit weekend hebben we een zeer grote upgrade uitgerold van onze infrastructuur waarbij we meteen ook overgegaan zijn op Microsoft Azure waardoor onze site en ticketsysteem veel sneller werken en we uw ervaring met ons platform verbeteren. Tevens hebben we onze omgeving meteen op een eigen beveiligde server met SSL certificaat gezet, waardoor de communicatie tussen u en onze servers volledig geëncrypteerd verloopt.

Indien u graag meer informatie verneemt over welke mogelijkheden Azure allemaal kan hebben voor uw bedrijf, maken we graag een afspraak voor een demo en/of een functionele behoefte-analyse.
blog comments powered by Disqus

Nieuwe certificaties

Fintan IT cvba heeft sinds 1 september 2014 de Microsoft Small and MidMarket Cloud Solutions competency op silver level bereikt! Dit wil zeggen dat Microsoft ons erkent als bedrijf dat verregaande kennis en advies levert op gebied van de Microsoft Online Services zoals Office 365 en SharePoint Online, tesamen met Azure. Een structurele ondersteuning van Microsoft is hierdoor steeds gewaarborgd.
blog comments powered by Disqus

Heartbleed OpenSSL bug

Gisteren werd bij het grote publiek een nieuwe 0-day exploit bekend, genaamd HeartBleed (knipoog naar het heartbeat-protocol dat ingebakken zit in SSL verbindingen)

Onmiddelijk heeft Fintan IT voor alle servers in ons beheer waar deze openssl en libssl modules worden gebruikt, critical tickets geraised, en vandaag zijn deze servers allemaal geupdate en terug beveiligd. Ook hebben we waar nodig de certificaten opnieuw uitgegeven en alle wachtwoorden veranderd.

Indien u hulp nodig heeft bij uw SSL-server, kan u altijd onze security specialisten bereiken op +32 78 35 35 43

Meer informatie over heartbleed; http://www.heartbleed.com
blog comments powered by Disqus

Professionele WiFi voor bedrijven

Bij bedrijven heeft de laatste jaren een explosie plaatsgevonden van de uitrol van WiFi netwerken voor de eigen kantooromgeving. De opkomst van smart phones en tablets zijn hiervoor verantwoordelijk. Te vaak is er echter gekozen voor een zeer simpele enkelvoudige oplossing welke in het begin prima voldeed. Naarmate deze WiFi netwerken meer gebruikt worden door steeds meer personeel en er in de directe omgeving vaak WiFi netwerken van buren te vinden zijn, blijkt de stabiliteit en betrouwbaarheid hiervan vaak ver te zoeken.

Fintan IT kan bedrijven en kleine vennootschappen een perfecte migratie naar een professioneel WiFi netwerk bieden. Traditioneel bestaat een professioneel WiFi netwerk meestal uit meerdere Access Points die door middel van een centrale controle eenheid een optimaal dekkend netwerk creëert en storingen van andere WiFi netwerken tot een minimum reduceert. Echter blijken deze controllers een zeer dure zaak.

Fintan bouwt daarom voor u een controller in de cloud, en doet dit dankzij een nieuw partnership met Ubiquiti en Aerohive netwerkoplossingen. Dankzij hun producten, kunnen we voor u een schaalbaar en zeer betrouwbaar draadloos netwerk opbouwen, tegen een minimum van de prijs.

Interesse in deze oplossingen? Contacteer ons dan voor een afspraak op 078 35 35 43

blog comments powered by Disqus

Goedkoper naar de cloud dankzij HP end to end oplossingen

Dankzij de nieuwste technologie van HP is het mogelijk om tegen een vrij lage prijs ook voor kleinere en middelgrote bedrijven een volledige private cloud oplossing uit te tekenen. Dankzij VSA en 2 fysieke servers kunnen we voor uw bedrijf een volledige cloud omgeving maken die end-to-end gevirtualiseerd is. Zowel vmware als Citrix oplossingen zijn mogelijk. Vraag ons meer advies indien u hierover informatie wilt of om een demo te krijgen van wat deze private cloud oplossing kan betekenen voor uw bedrijf.Om u een idee te geven over kostprijs; dankzij deze oplossing kunnen we voor een bedrijf met 20 werknemers, reeds een volledige desktop in de cloud voorzien vanaf 60 EUR/maand/gebruiker inclusief alle licenties voor Windows en Office, en dat niet op basis van Terminal Server, maar wel op basis van een echte virtuele desktop volledig uitgevoerd in High Availibility!blog comments powered by Disqus