Migratie Azure

Dit weekend hebben we een zeer grote upgrade uitgerold van onze infrastructuur waarbij we meteen ook overgegaan zijn op Microsoft Azure waardoor onze site en ticketsysteem veel sneller werken en we uw ervaring met ons platform verbeteren. Tevens hebben we onze omgeving meteen op een eigen beveiligde server met SSL certificaat gezet, waardoor de communicatie tussen u en onze servers volledig geëncrypteerd verloopt.

Indien u graag meer informatie verneemt over welke mogelijkheden Azure allemaal kan hebben voor uw bedrijf, maken we graag een afspraak voor een demo en/of een functionele behoefte-analyse.
blog comments powered by Disqus

‘Gmail-gebruikers hoeven niet te rekenen op privacy’

Gmail-gebruikers hebben geen recht op privacy. Met die opmerkelijke stelling heeft Google zich verdedigd in een rechtszaak die enkele Gmail-gebruikers hebben aangespannen omdat Google de mails scant om spam te onderscheppen en om relevantere advertenties te tonen.

Enkele Gmail-gebruikers stapten onlangs naar de rechter in de Amerikaanse staat Californië omdat ze vinden dat het automatisch scannen van hun e-mails een illegale inbreuk is op hun privacy.

In een schriftelijk verweer stelt Google dat de gebruikers van de e-maildienst via de gebruikersvoorwaarden hebben toegestemd met het feit dat het bedrijven e-mails scant voor het filteren van spam en het afleveren van gerichte advertenties.

Google stelt onder meer dat de verzender van een brief niet verrast moet zijn als de assistent van de ontvanger de brief opent. Volgens John M. Simpson van Consumer Watchdog een kromme redenering want het versturen van een e-mail is hetzelfde als een brief aan het postkantoor geven.

‘Ik verwacht dat het postkantoor de brief bezorgt op basis van het adres dat op de envelop staat. Ik verwacht niet dat de briefbezorger mijn brief opent en leest. Op dezelfde wijze verwacht ik bij het sturen van een e-mail dat die wordt afgeleverd bij de bedoelde ontvanger met een Gmail-adres; waarom zou ik verwachten dat de inhoud zal worden onderschept en gelezen door Google?’, aldus Simpson.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20130814_00692867

Als u zich na het lezen van dit artikel - ons inziens terecht - zorgen maakt, dan hebben we een alternatief voor u: dit is Office365. Deze betalende dienst van Microsoft zorgt ervoor dat de mails niet meer gelezen “hoeven” te worden om u advertenties te tonen. Nog beter zelfs, er zijn geen advertenties meer. Microsoft slaat de gegevens van Office365 in Europa op in datacenters in Dublin en valt daarmee ook nog eens onder de strengere Europese wetgeving.

Voor meer informatie hierover kan u altijd het filmpje afspelen (Hiervoor hebt u wel Silverlight nodig, te downloaden op http://www.microsoft.com/getsilverlight )
blog comments powered by Disqus

Fintan IT is nu ook Cloud Accelerate Partner

Fintan-IT-Cloud-Accelerate-Partner
Fintan IT cvba is sinds 1 juni 2013 Microsoft Cloud Accelerate Partner, een erkenning die slechts voor enkele partners in België is weggelegd. Dit wil zeggen dat Microsoft Fintan IT erkent als bedrijf dat verregaande kennis en advies levert op gebied van de Microsoft Online Services zoals Office 365 en SharePoint Online. Een ander voordeel is dat Fintan IT steeds beschikt over actuele kennis rondom de ontwikkelingen van de Microsoft Online (Cloud) Services. Een structurele ondersteuning van Microsoft is hierbij gewaarborgd.
blog comments powered by Disqus

Office 365 vanaf nu op iPhone

Microsoft heeft een versie van Office voor iOS uitgebracht. Met de mobiele versie kunnen Word- en Excel-documenten worden bewerkt. Voor de applicatie is wel een Office 365-abonnement vereist, wat u via onze engineers kan verkrijgen.

De mobiele Office-versie stelt gebruikers in staat om Word- en Excel-documenten te bewerken. PowerPoint-presentaties kunnen wel worden geopend, maar niet worden bewerkt: het is enkel mogelijk om notities toe te voegen. Documenten kunnen onder meer worden geopend via het SkyDrive-account van de gebruiker, hoewel het ook mogelijk is om te synchroniseren met een zakelijke SharePoint-omgeving. Documenten kunnen lokaal worden opgeslagen, zodat ze zonder internetverbinding kunnen worden bewerkt.

Indien u graag een demo zou wensen van de mogelijkheden van Office 365 in combinatie met verschillende tablets (al dan niet van Apple) komen we graag eens langs! Maak hiervoor een afspraak op 078 35 35 43.

blog comments powered by Disqus

Belgacom lanceert Becloud Collaboration

Belgacom heeft onlangs zijn eigen versie van Office 365 uitgerold en beschikbaar gemaakt voor een lagere prijs indien u reeds 1 Belgacom of Proximus product afneemt.

Wat zijn de voordelen?

  • U beschikt over een mailbox met de naam van uw bedrijf.
  • U hebt toegang tot een SharePoint waar u uw documenten kunt opslaan en delen binnen uw bedrijf.
  • U kunt gemakkelijk een eigen website creëren.
  • U kunt snel uw documenten in Word, Excel en PowerPoint raadplegen en bewerken, eender waar en op al uw toestellen.
  • U kunt op verplaatsing communiceren met klanten en medewerkers op basis van aanwezigheidsindicatoren, instant messaging, audio- of video-oproepen van pc tot pc, en online vergaderen.

Fintan IT helpt u graag met het uitrollen van deze cloud oplossing in uw bedrijf en het trainen van uw medewerkers om dit product ten volle te kunnen gebruiken.
blog comments powered by Disqus