Fintan IT is nu ook Cloud Accelerate Partner

Fintan-IT-Cloud-Accelerate-Partner
Fintan IT cvba is sinds 1 juni 2013 Microsoft Cloud Accelerate Partner, een erkenning die slechts voor enkele partners in België is weggelegd. Dit wil zeggen dat Microsoft Fintan IT erkent als bedrijf dat verregaande kennis en advies levert op gebied van de Microsoft Online Services zoals Office 365 en SharePoint Online. Een ander voordeel is dat Fintan IT steeds beschikt over actuele kennis rondom de ontwikkelingen van de Microsoft Online (Cloud) Services. Een structurele ondersteuning van Microsoft is hierbij gewaarborgd.
blog comments powered by Disqus

Bug Windows Server 2012 Essentials - installatie blijft hangen op 98%

Bij het installeren van een nieuwe HP Gen8 server, merkten we een merkwaardige bug op. We maakten gebruikt van Windows 2012 Essentials HP branded ROK Media en deze installeerde dankzij de nieuwe provisioning methode (F10) perfect, tot helemaal op het einde ongeveer; waar de server bleef hangen op 98%. Zet op dit moment je server niet af, want je moet hem helemaal herinstalleren als je dit doet.

Dit zijn de correcte stappen om dit op te lossen:

  1. Doe CTRL-ALT-DEL
  2. Open Taakbeheer
  3. Klik op Meer Details
  4. Verscheidene CMD processen staan in de lijst maar, je moet eerst het correcte CMD process kunnen identificeren.
  5. Rechtsklik op de hoofding en voeg “Command Line” toe als attribuut dat zichtbaar moet zijn
  6. Identificeer welk process uiteindelijk PostIC.cmd is en sluit dit af.

Je server zal verder opstarten en uiteindelijk succesvol installeren. HP zou op de hoogte zijn van dit probleem, maar een fix is er op dit moment nog niet.
blog comments powered by Disqus

Waarom Natuurpunt koos voor private cloud

Natuurpunt is een organisatie die in Vlaanderen natuur beheert, vrijwaart en ontwikkelt door gebieden aan te kopen. De organisatie telt 400 medewerkers en zo’n 90.000 leden. Voor zijn organisatie koos Natuurpunt voor de private cloud-oplossingen van Microsoft. Zo heeft het bedrijf via internet toegang tot een aantal diensten als hardware en bedrijfstoepassingen.
iStock_000018008659XLarge

Natuurpunt heeft zelf de investering gedaan voor de aankoop van hardware, service storage, enz. Die applicaties biedt het bedrijf nu aan zijn eigen medewerkers aan. Natuurpunt maakt gebruik van een drietal fysieke servers met daarbovenop een tiental virtuele machines. Via de Microsoft Hyper-V en System Center-oplossingen kunnen zij een hoge beschikbaarheid garanderen en kan ook de data-opslag flexibel aan de eindgebruiker aangeboden worden.

Cloud computing is daarenboven een schoolvoorbeeld van ‘green-IT’. Natuurpunt is erin geslaagd de energie van zijn serverpark met de helft te verminderen. En door het gezamenlijke gebruik van de infrastructuur en de schaalvoordelen op bv. het vlak van energie hebben ze al enorme besparing gerealiseerd.

Bron: Microsoft
blog comments powered by Disqus