Nieuwe certificaties

Fintan IT cvba heeft sinds 1 september 2014 de Microsoft Small and MidMarket Cloud Solutions competency op silver level bereikt! Dit wil zeggen dat Microsoft ons erkent als bedrijf dat verregaande kennis en advies levert op gebied van de Microsoft Online Services zoals Office 365 en SharePoint Online, tesamen met Azure. Een structurele ondersteuning van Microsoft is hierdoor steeds gewaarborgd.
blog comments powered by Disqus

Goedkoper naar de cloud dankzij HP end to end oplossingen

Dankzij de nieuwste technologie van HP is het mogelijk om tegen een vrij lage prijs ook voor kleinere en middelgrote bedrijven een volledige private cloud oplossing uit te tekenen. Dankzij VSA en 2 fysieke servers kunnen we voor uw bedrijf een volledige cloud omgeving maken die end-to-end gevirtualiseerd is. Zowel vmware als Citrix oplossingen zijn mogelijk. Vraag ons meer advies indien u hierover informatie wilt of om een demo te krijgen van wat deze private cloud oplossing kan betekenen voor uw bedrijf.Om u een idee te geven over kostprijs; dankzij deze oplossing kunnen we voor een bedrijf met 20 werknemers, reeds een volledige desktop in de cloud voorzien vanaf 60 EUR/maand/gebruiker inclusief alle licenties voor Windows en Office, en dat niet op basis van Terminal Server, maar wel op basis van een echte virtuele desktop volledig uitgevoerd in High Availibility!blog comments powered by Disqus

Fintan IT is nu ook Cloud Accelerate Partner

Fintan-IT-Cloud-Accelerate-Partner
Fintan IT cvba is sinds 1 juni 2013 Microsoft Cloud Accelerate Partner, een erkenning die slechts voor enkele partners in België is weggelegd. Dit wil zeggen dat Microsoft Fintan IT erkent als bedrijf dat verregaande kennis en advies levert op gebied van de Microsoft Online Services zoals Office 365 en SharePoint Online. Een ander voordeel is dat Fintan IT steeds beschikt over actuele kennis rondom de ontwikkelingen van de Microsoft Online (Cloud) Services. Een structurele ondersteuning van Microsoft is hierbij gewaarborgd.
blog comments powered by Disqus

Waarom Natuurpunt koos voor private cloud

Natuurpunt is een organisatie die in Vlaanderen natuur beheert, vrijwaart en ontwikkelt door gebieden aan te kopen. De organisatie telt 400 medewerkers en zo’n 90.000 leden. Voor zijn organisatie koos Natuurpunt voor de private cloud-oplossingen van Microsoft. Zo heeft het bedrijf via internet toegang tot een aantal diensten als hardware en bedrijfstoepassingen.
iStock_000018008659XLarge

Natuurpunt heeft zelf de investering gedaan voor de aankoop van hardware, service storage, enz. Die applicaties biedt het bedrijf nu aan zijn eigen medewerkers aan. Natuurpunt maakt gebruik van een drietal fysieke servers met daarbovenop een tiental virtuele machines. Via de Microsoft Hyper-V en System Center-oplossingen kunnen zij een hoge beschikbaarheid garanderen en kan ook de data-opslag flexibel aan de eindgebruiker aangeboden worden.

Cloud computing is daarenboven een schoolvoorbeeld van ‘green-IT’. Natuurpunt is erin geslaagd de energie van zijn serverpark met de helft te verminderen. En door het gezamenlijke gebruik van de infrastructuur en de schaalvoordelen op bv. het vlak van energie hebben ze al enorme besparing gerealiseerd.

Bron: Microsoft
blog comments powered by Disqus