Migratie Azure

Dit weekend hebben we een zeer grote upgrade uitgerold van onze infrastructuur waarbij we meteen ook overgegaan zijn op Microsoft Azure waardoor onze site en ticketsysteem veel sneller werken en we uw ervaring met ons platform verbeteren. Tevens hebben we onze omgeving meteen op een eigen beveiligde server met SSL certificaat gezet, waardoor de communicatie tussen u en onze servers volledig geëncrypteerd verloopt.

Indien u graag meer informatie verneemt over welke mogelijkheden Azure allemaal kan hebben voor uw bedrijf, maken we graag een afspraak voor een demo en/of een functionele behoefte-analyse.
blog comments powered by Disqus

Nieuwe certificaties

Fintan IT cvba heeft sinds 1 september 2014 de Microsoft Small and MidMarket Cloud Solutions competency op silver level bereikt! Dit wil zeggen dat Microsoft ons erkent als bedrijf dat verregaande kennis en advies levert op gebied van de Microsoft Online Services zoals Office 365 en SharePoint Online, tesamen met Azure. Een structurele ondersteuning van Microsoft is hierdoor steeds gewaarborgd.
blog comments powered by Disqus

Professionele WiFi voor bedrijven

Bij bedrijven heeft de laatste jaren een explosie plaatsgevonden van de uitrol van WiFi netwerken voor de eigen kantooromgeving. De opkomst van smart phones en tablets zijn hiervoor verantwoordelijk. Te vaak is er echter gekozen voor een zeer simpele enkelvoudige oplossing welke in het begin prima voldeed. Naarmate deze WiFi netwerken meer gebruikt worden door steeds meer personeel en er in de directe omgeving vaak WiFi netwerken van buren te vinden zijn, blijkt de stabiliteit en betrouwbaarheid hiervan vaak ver te zoeken.

Fintan IT kan bedrijven en kleine vennootschappen een perfecte migratie naar een professioneel WiFi netwerk bieden. Traditioneel bestaat een professioneel WiFi netwerk meestal uit meerdere Access Points die door middel van een centrale controle eenheid een optimaal dekkend netwerk creëert en storingen van andere WiFi netwerken tot een minimum reduceert. Echter blijken deze controllers een zeer dure zaak.

Fintan bouwt daarom voor u een controller in de cloud, en doet dit dankzij een nieuw partnership met Ubiquiti en Aerohive netwerkoplossingen. Dankzij hun producten, kunnen we voor u een schaalbaar en zeer betrouwbaar draadloos netwerk opbouwen, tegen een minimum van de prijs.

Interesse in deze oplossingen? Contacteer ons dan voor een afspraak op 078 35 35 43

blog comments powered by Disqus

Goedkoper naar de cloud dankzij HP end to end oplossingen

Dankzij de nieuwste technologie van HP is het mogelijk om tegen een vrij lage prijs ook voor kleinere en middelgrote bedrijven een volledige private cloud oplossing uit te tekenen. Dankzij VSA en 2 fysieke servers kunnen we voor uw bedrijf een volledige cloud omgeving maken die end-to-end gevirtualiseerd is. Zowel vmware als Citrix oplossingen zijn mogelijk. Vraag ons meer advies indien u hierover informatie wilt of om een demo te krijgen van wat deze private cloud oplossing kan betekenen voor uw bedrijf.Om u een idee te geven over kostprijs; dankzij deze oplossing kunnen we voor een bedrijf met 20 werknemers, reeds een volledige desktop in de cloud voorzien vanaf 60 EUR/maand/gebruiker inclusief alle licenties voor Windows en Office, en dat niet op basis van Terminal Server, maar wel op basis van een echte virtuele desktop volledig uitgevoerd in High Availibility!blog comments powered by Disqus

Fintan IT is nu ook Cloud Accelerate Partner

Fintan-IT-Cloud-Accelerate-Partner
Fintan IT cvba is sinds 1 juni 2013 Microsoft Cloud Accelerate Partner, een erkenning die slechts voor enkele partners in België is weggelegd. Dit wil zeggen dat Microsoft Fintan IT erkent als bedrijf dat verregaande kennis en advies levert op gebied van de Microsoft Online Services zoals Office 365 en SharePoint Online. Een ander voordeel is dat Fintan IT steeds beschikt over actuele kennis rondom de ontwikkelingen van de Microsoft Online (Cloud) Services. Een structurele ondersteuning van Microsoft is hierbij gewaarborgd.
blog comments powered by Disqus

Office 365 vanaf nu op iPhone

Microsoft heeft een versie van Office voor iOS uitgebracht. Met de mobiele versie kunnen Word- en Excel-documenten worden bewerkt. Voor de applicatie is wel een Office 365-abonnement vereist, wat u via onze engineers kan verkrijgen.

De mobiele Office-versie stelt gebruikers in staat om Word- en Excel-documenten te bewerken. PowerPoint-presentaties kunnen wel worden geopend, maar niet worden bewerkt: het is enkel mogelijk om notities toe te voegen. Documenten kunnen onder meer worden geopend via het SkyDrive-account van de gebruiker, hoewel het ook mogelijk is om te synchroniseren met een zakelijke SharePoint-omgeving. Documenten kunnen lokaal worden opgeslagen, zodat ze zonder internetverbinding kunnen worden bewerkt.

Indien u graag een demo zou wensen van de mogelijkheden van Office 365 in combinatie met verschillende tablets (al dan niet van Apple) komen we graag eens langs! Maak hiervoor een afspraak op 078 35 35 43.

blog comments powered by Disqus

Europol grijpt bende achter politievirus in de kraag

Europol rolt een internationale bende op die miljoenen euro’s buitmaakte met het gijzelen van computers in dertig verschillende landen.

De Europese politiedienst maakte woensdag tijdens een persconferentie in Madrid bekend dat het in totaal elf aanhoudingen heeft verricht in Spanje en Rusland.

De vermoedelijke leider, een 27-jarige Rus, werd afgelopen december in de Verenigde Arabische Emiraten gearresteerd. De andere verdachten, allen afkomstig uit het voormalige Oostblok, werden opgepakt in de Costa del Sol, een populaire toeristische trekpleister.

De bende was actief in dertig landen en deed zich via de malware voor als een lokale politiedienst die illegale activiteiten op de pc had waargenomen. De indringer gooide computer vervolgens op slot en vroeg gebruikers een ‘boete’ om weer toegang tot de bestanden te krijgen. Dit type malware staat ook wel bekend als ransomware.

Volgens Europol vroeg de bende gemiddeld om zo’n 100 euro losgeld en drie procent van de slachtoffers betaalde ook daadwerkelijk, schrijft persbureau Reuters. “Het is onmogelijk om zeker te weten hoeveel burgers hierdoor zijn getroffen, maar we schatten dat het om honderdduizenden Europeanen gaat”, zei Europol-directeur Rob Wainwright.

3 procent slachtoffers betaalt losgeld

“Als we rekening houden met het feit dat de gemiddelde boete 100 euro was en 3 procent betaalde, loopt de geschatte schade in de miljoenen euro’s”, aldus Wainwright. Het politievirus, dat ook toesloeg in België en Nederland, dook volgens Europol zo’n twee jaar geleden op in verschillende landen. Het aantal infecties liep daarna razendsnel op.

Volgens de Spaanse regering, die een aandeel had in de ontmanteling van de bende, kreeg het meer dan 750.000 vragen van burgers die hun computers wilden bevrijden.
blog comments powered by Disqus

Windows 8 gelanceerd!

Fintan IT biedt vanaf vandaag aan onze klanten Windows 8 aan. In combinatie met Office 2013 en de Office365 programma’s die over een tweetal maanden gelanceerd zullen worden, is de volgende stap in de technologische race ingezet. We tonen u alvast een marketingfilmpje over de Surface (de tabletcomputer die Microsoft op 26 oktober 2012 lanceerde) en we kijken samen met onze klanten reikhalzend uit naar hoe de markt zal evolueren en welke cloud het beste past bij uw profiel!blog comments powered by Disqus

Bug in iOS 6 met Exchange

Recentelijk heeft een groot bedrijf in Amerika aan zijn medewerkers geadviseerd voorlopig hun iOS devices niet up te daten naar iOS 6 omwille van bugs die er zouden zijn met het behandelen van uitnodigingen, verstuurd vanuit de Exchange omgeving. Meer bepaald zouden er spontaan afspraken verdwijnen uit agenda’s als slechts één enkele persoon de afspraak weigert, waardoor deze meteen uit alle andere deelnemers hun agenda verdwijnt. Daarom denken we ook dat het beter is de update naar iOS 6 nog wat uit te stellen (indien je deze nog niet gedaan hebt) of als je reeds een iPhone 5 hebt, voorlopig geen meeting requests te accepteren of te weigeren om problemen op de Exchange omgeving te voorkomen. Apple en Microsoft zouden op dit moment koortsachtig naar een oplossing aan het zoeken zijn om te kijken hoe ze dit probleem kunnen verhelpen.
blog comments powered by Disqus

Google Adwords coupon gratis voor nieuwe campagnes!

Sinds deze week bieden we onze klanten die wensen gebruik te maken van onze expertise met Google Adwords de mogelijkheid om samen met een trainer de mogelijkheden van deze manier van reclame samen te ontdekken. Klanten die nog nooit een Google Adwords account bezaten en beslissen om samen met ons hun eerste campagne op te zetten, krijgen van ons de ronkende som van 100 euro die we meteen op uw Google Adwords account storten, zodanig u meteen van start kan gaan met het halen van dat o zo gewilde verkeer naar uw site.

Natuurlijk kan u bij Fintan en onze partners ook terecht voor de ontwikkeling en verbetering van uw website, en kan u altijd vrijblijvend een afspraak maken met een van onze collega’s voor een gesprek. Bel hiervoor 078 35 35 43 of stuur ons een mailtje op het contactadres aangegeven op onze site. Tot binnenkort!
blog comments powered by Disqus

Bug in 10.7.3 legt admin wachtwoord bloot

Veiligheidsanalyst David Emery heeft vrijdag 4 mei jl. een bug gerapporteerd in het Apple Mac OS X Lion besturingssysteem, waarbij inloggegevens van gebruikers onbeveiligd opgeslagen zouden worden in het systeem, in plaats van deze in een versleuteld deel van de computer weg te schrijven. Meer specifiek gaat het over gebruikers die vooraleer te migreren naar Lion, FileVault gebruikten ter encryptie van hun gegevens, en bij migratie naar Lion de legacy (oude) Filevault zijn blijven gebruiken, in plaats van te migreren naar Filevault 2. Bij al deze gebruikers is het wachtwoord van hun account niet meer versleuteld en dus potentieel kwetsbaar.

We raden daarom sterk aan om de legacy Filevault te deactiveren en daarna FileVault 2 te activeren, zodanig de hele harde schijf opnieuw versleuteld wordt. Zo bent u meteen beveiligd tegen deze bug.

Voor klanten met systemen met meerdere beheerders, raden we ook sterk aan om het wachtwoord van al deze user accounts te wijzigen, ten einde misbruiken te voorkomen. Tenslotte dienen ook de logs verwijderd te worden door de commando’s:

sudo rm -rf /var/log/*
sudo rm -rf /Library/Logs/*

In afwachting van een patch van Apple.
blog comments powered by Disqus

Belgacom lanceert Becloud Collaboration

Belgacom heeft onlangs zijn eigen versie van Office 365 uitgerold en beschikbaar gemaakt voor een lagere prijs indien u reeds 1 Belgacom of Proximus product afneemt.

Wat zijn de voordelen?

  • U beschikt over een mailbox met de naam van uw bedrijf.
  • U hebt toegang tot een SharePoint waar u uw documenten kunt opslaan en delen binnen uw bedrijf.
  • U kunt gemakkelijk een eigen website creëren.
  • U kunt snel uw documenten in Word, Excel en PowerPoint raadplegen en bewerken, eender waar en op al uw toestellen.
  • U kunt op verplaatsing communiceren met klanten en medewerkers op basis van aanwezigheidsindicatoren, instant messaging, audio- of video-oproepen van pc tot pc, en online vergaderen.

Fintan IT helpt u graag met het uitrollen van deze cloud oplossing in uw bedrijf en het trainen van uw medewerkers om dit product ten volle te kunnen gebruiken.
blog comments powered by Disqus

Te koop voor 6 euro: bedrijfspaswoord

Werknemers gaan op een bijzonder lakse manier om met IT en veiligheid op het internet binnen hun bedrijf, terwijl ze in de privésfeer wel uiterst voorzichtig omspringen met hun paswoorden. Dat toont een recente studie van Ping Identity aan.

Voor het luttele bedrag van 6 euro of minder bleek bijna de helft (48%) van de ondervraagde werknemers bereid om het paswoord van hun computer te verpatsen. Voor hun enquête ondervroeg Ping Identity, een firma die garant staat voor de veiligheid van meer dan 600 bedrijven wereldwijd, 2000 werknemers.

Amper 30% beweerde dat ze de informatie voor geen enkele prijs zouden verkopen, terwijl een klein percentage al overstag zou gaan voor minder dan 1,5 euro. Meer dan een derde van het personeel gaf toe dat ze hun paswoord delen met collega's en een goede 60% zag er geen graten in hun paswoord neer te schrijven, wat in beide gevallen de veiligheid van een bedrijf in gevaar brengt.

In schril contrast hiermee gingen dezelfde werknemers een pak voorzichtiger om met de log-ins die ze privé gebruiken voor hun sociale media. Ongeveer 80 procent zou weigeren om hun paswoord voor Facebook te delen met collega's en diegenen die het voor geld zouden verkopen, zouden er minstens 60 euro voor vragen.

“Het feit dat deze werknemers de persoonlijke identiteit hoger inschatten dan de identiteit van hun bedrijf kan schadelijke gevolgen hebben voor de veiligheid van de intellectuele eigendom en reputatie van een bedrijf,” aldus John Fontana, woordvoerder van Ping Identity. “Tegelijkertijd toont ons onderzoek aan dat mensen uiterst voorzichtig omspringen met de paswoorden van hun sociale netwerken.”
Oplossing?

Volgens Fontana schuilt in die laatste bevinding ook de oplossing. “Bedrijven zouden de sociale media kunnen inschakelen en mensen toegang verlenen tot hun systeem via de bestaande online identiteiten van hun werknemers in plaats van nog maar eens een ander en moeilijk te herinneren paswoord te creëren waar werknemers weinig waarde aan hechten.”

Bron: www.peoplemanagement.co.uk
blog comments powered by Disqus

Waarom Natuurpunt koos voor private cloud

Natuurpunt is een organisatie die in Vlaanderen natuur beheert, vrijwaart en ontwikkelt door gebieden aan te kopen. De organisatie telt 400 medewerkers en zo’n 90.000 leden. Voor zijn organisatie koos Natuurpunt voor de private cloud-oplossingen van Microsoft. Zo heeft het bedrijf via internet toegang tot een aantal diensten als hardware en bedrijfstoepassingen.
iStock_000018008659XLarge

Natuurpunt heeft zelf de investering gedaan voor de aankoop van hardware, service storage, enz. Die applicaties biedt het bedrijf nu aan zijn eigen medewerkers aan. Natuurpunt maakt gebruik van een drietal fysieke servers met daarbovenop een tiental virtuele machines. Via de Microsoft Hyper-V en System Center-oplossingen kunnen zij een hoge beschikbaarheid garanderen en kan ook de data-opslag flexibel aan de eindgebruiker aangeboden worden.

Cloud computing is daarenboven een schoolvoorbeeld van ‘green-IT’. Natuurpunt is erin geslaagd de energie van zijn serverpark met de helft te verminderen. En door het gezamenlijke gebruik van de infrastructuur en de schaalvoordelen op bv. het vlak van energie hebben ze al enorme besparing gerealiseerd.

Bron: Microsoft
blog comments powered by Disqus

Gebrek aan ict-kennis kost 19 miljard euro per jaar

De productiviteit van een gemiddelde werknemer daalt met 8 procent door een gebrek aan kennis over of technische problemen met computers, zo blijkt uit een recente studie van de universiteit van Twente. De studie kreeg de veelzeggende titel ‘Ctrl Alt Delete’ mee. Alles samen zouden ict-problemen en de gebrekkige computerkennis van werknemers jaarlijks zo’n 19 miljard euro kosten. ‘Elk uur dat we op een computer werken, verliezen we per persoon bijna vijf minuten’, zo rekent onderzoeker Alexander Van Deursen ons voor. ‘Natuurlijk kan je niet helemaal voorkomen dat er tijd verloren gaat, maar er valt toch nog veel winst te behalen op dit gebied.’

De organisaties ECDL, CA-ICT en Digivaardig & Digiveilig - die de opdracht gaven voor het onderzoek - adviseren bedrijven dan ook om hun werknemers te trainen in hun computervaardigheden en om hen daarop te toetsen. Werkgevers zouden ook de rol van de helpdesk kunnen verbreden. Momenteel houdt die zich vooral met technische zaken bezig. Daarnaast speelt men met het idee om de spontane hulp van collega’s formeler te maken, bijvoorbeeld door een ict-buddy aan te stellen die een andere werknemer kan ondersteunen op het vlak van ict.

Bron: http://www.jobat.be/nl/artikels/gebrek-aan-ict-kennis-kost-19-miljard/
blog comments powered by Disqus

Virus sluit computers af van internet

Het Belgische computernetwerk wordt bedreigd door een virus dat op 7 maart tal van computers in ons land kan afsluiten van het internet. Dit virus heeft wereldwijd al meer dan 4 miljoen computers aangetast in meer dan 100 landen en buigt internetverkeer om naar verkeerde DNS-servers. De Amerikaanse FBI heeft een voorlopige server geïnstalleerd die de impact van dit verkeer opvangt, maar deze server verdwijnt op 7 maart. Het is dus goed mogelijk dat u vanaf dan hinder ondervindt bij het surfen. Wilt u graag nakijken of u computer met het DNScharger virus geïnfecteerd is; surf dan naar www.dns-ok.be of controleer u computer grondig met een adequate antivirus-oplossing. Blijven de problemen aanhouden, kan u ons altijd bellen op 078 35 35 43
blog comments powered by Disqus

Microsoft Partner

Ook Microsoft heeft recentelijk onze partner aanvraag goedgekeurd. Hierdoor bent u als klant zeker van gecertifieerde techniekers, die bovendien rechtstreeks support kunnen genieten van Microsoft. We blijven continu investeren in opleiding van onze mensen en zijn dan ook vast van plan om door te groeien tot het Gold Partner netwerk. Blijf ons volgen!
blog comments powered by Disqus