Professionele WiFi voor bedrijven

Bij bedrijven heeft de laatste jaren een explosie plaatsgevonden van de uitrol van WiFi netwerken voor de eigen kantooromgeving. De opkomst van smart phones en tablets zijn hiervoor verantwoordelijk. Te vaak is er echter gekozen voor een zeer simpele enkelvoudige oplossing welke in het begin prima voldeed. Naarmate deze WiFi netwerken meer gebruikt worden door steeds meer personeel en er in de directe omgeving vaak WiFi netwerken van buren te vinden zijn, blijkt de stabiliteit en betrouwbaarheid hiervan vaak ver te zoeken.

Fintan IT kan bedrijven en kleine vennootschappen een perfecte migratie naar een professioneel WiFi netwerk bieden. Traditioneel bestaat een professioneel WiFi netwerk meestal uit meerdere Access Points die door middel van een centrale controle eenheid een optimaal dekkend netwerk creëert en storingen van andere WiFi netwerken tot een minimum reduceert. Echter blijken deze controllers een zeer dure zaak.

Fintan bouwt daarom voor u een controller in de cloud, en doet dit dankzij een nieuw partnership met Ubiquiti en Aerohive netwerkoplossingen. Dankzij hun producten, kunnen we voor u een schaalbaar en zeer betrouwbaar draadloos netwerk opbouwen, tegen een minimum van de prijs.

Interesse in deze oplossingen? Contacteer ons dan voor een afspraak op 078 35 35 43

blog comments powered by Disqus

Goedkoper naar de cloud dankzij HP end to end oplossingen

Dankzij de nieuwste technologie van HP is het mogelijk om tegen een vrij lage prijs ook voor kleinere en middelgrote bedrijven een volledige private cloud oplossing uit te tekenen. Dankzij VSA en 2 fysieke servers kunnen we voor uw bedrijf een volledige cloud omgeving maken die end-to-end gevirtualiseerd is. Zowel vmware als Citrix oplossingen zijn mogelijk. Vraag ons meer advies indien u hierover informatie wilt of om een demo te krijgen van wat deze private cloud oplossing kan betekenen voor uw bedrijf.Om u een idee te geven over kostprijs; dankzij deze oplossing kunnen we voor een bedrijf met 20 werknemers, reeds een volledige desktop in de cloud voorzien vanaf 60 EUR/maand/gebruiker inclusief alle licenties voor Windows en Office, en dat niet op basis van Terminal Server, maar wel op basis van een echte virtuele desktop volledig uitgevoerd in High Availibility!blog comments powered by Disqus

‘Gmail-gebruikers hoeven niet te rekenen op privacy’

Gmail-gebruikers hebben geen recht op privacy. Met die opmerkelijke stelling heeft Google zich verdedigd in een rechtszaak die enkele Gmail-gebruikers hebben aangespannen omdat Google de mails scant om spam te onderscheppen en om relevantere advertenties te tonen.

Enkele Gmail-gebruikers stapten onlangs naar de rechter in de Amerikaanse staat Californië omdat ze vinden dat het automatisch scannen van hun e-mails een illegale inbreuk is op hun privacy.

In een schriftelijk verweer stelt Google dat de gebruikers van de e-maildienst via de gebruikersvoorwaarden hebben toegestemd met het feit dat het bedrijven e-mails scant voor het filteren van spam en het afleveren van gerichte advertenties.

Google stelt onder meer dat de verzender van een brief niet verrast moet zijn als de assistent van de ontvanger de brief opent. Volgens John M. Simpson van Consumer Watchdog een kromme redenering want het versturen van een e-mail is hetzelfde als een brief aan het postkantoor geven.

‘Ik verwacht dat het postkantoor de brief bezorgt op basis van het adres dat op de envelop staat. Ik verwacht niet dat de briefbezorger mijn brief opent en leest. Op dezelfde wijze verwacht ik bij het sturen van een e-mail dat die wordt afgeleverd bij de bedoelde ontvanger met een Gmail-adres; waarom zou ik verwachten dat de inhoud zal worden onderschept en gelezen door Google?’, aldus Simpson.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20130814_00692867

Als u zich na het lezen van dit artikel - ons inziens terecht - zorgen maakt, dan hebben we een alternatief voor u: dit is Office365. Deze betalende dienst van Microsoft zorgt ervoor dat de mails niet meer gelezen “hoeven” te worden om u advertenties te tonen. Nog beter zelfs, er zijn geen advertenties meer. Microsoft slaat de gegevens van Office365 in Europa op in datacenters in Dublin en valt daarmee ook nog eens onder de strengere Europese wetgeving.

Voor meer informatie hierover kan u altijd het filmpje afspelen (Hiervoor hebt u wel Silverlight nodig, te downloaden op http://www.microsoft.com/getsilverlight )
blog comments powered by Disqus

Fintan IT is nu ook Cloud Accelerate Partner

Fintan-IT-Cloud-Accelerate-Partner
Fintan IT cvba is sinds 1 juni 2013 Microsoft Cloud Accelerate Partner, een erkenning die slechts voor enkele partners in België is weggelegd. Dit wil zeggen dat Microsoft Fintan IT erkent als bedrijf dat verregaande kennis en advies levert op gebied van de Microsoft Online Services zoals Office 365 en SharePoint Online. Een ander voordeel is dat Fintan IT steeds beschikt over actuele kennis rondom de ontwikkelingen van de Microsoft Online (Cloud) Services. Een structurele ondersteuning van Microsoft is hierbij gewaarborgd.
blog comments powered by Disqus

Office 365 vanaf nu op iPhone

Microsoft heeft een versie van Office voor iOS uitgebracht. Met de mobiele versie kunnen Word- en Excel-documenten worden bewerkt. Voor de applicatie is wel een Office 365-abonnement vereist, wat u via onze engineers kan verkrijgen.

De mobiele Office-versie stelt gebruikers in staat om Word- en Excel-documenten te bewerken. PowerPoint-presentaties kunnen wel worden geopend, maar niet worden bewerkt: het is enkel mogelijk om notities toe te voegen. Documenten kunnen onder meer worden geopend via het SkyDrive-account van de gebruiker, hoewel het ook mogelijk is om te synchroniseren met een zakelijke SharePoint-omgeving. Documenten kunnen lokaal worden opgeslagen, zodat ze zonder internetverbinding kunnen worden bewerkt.

Indien u graag een demo zou wensen van de mogelijkheden van Office 365 in combinatie met verschillende tablets (al dan niet van Apple) komen we graag eens langs! Maak hiervoor een afspraak op 078 35 35 43.

blog comments powered by Disqus

Bug Windows Server 2012 Essentials - installatie blijft hangen op 98%

Bij het installeren van een nieuwe HP Gen8 server, merkten we een merkwaardige bug op. We maakten gebruikt van Windows 2012 Essentials HP branded ROK Media en deze installeerde dankzij de nieuwe provisioning methode (F10) perfect, tot helemaal op het einde ongeveer; waar de server bleef hangen op 98%. Zet op dit moment je server niet af, want je moet hem helemaal herinstalleren als je dit doet.

Dit zijn de correcte stappen om dit op te lossen:

  1. Doe CTRL-ALT-DEL
  2. Open Taakbeheer
  3. Klik op Meer Details
  4. Verscheidene CMD processen staan in de lijst maar, je moet eerst het correcte CMD process kunnen identificeren.
  5. Rechtsklik op de hoofding en voeg “Command Line” toe als attribuut dat zichtbaar moet zijn
  6. Identificeer welk process uiteindelijk PostIC.cmd is en sluit dit af.

Je server zal verder opstarten en uiteindelijk succesvol installeren. HP zou op de hoogte zijn van dit probleem, maar een fix is er op dit moment nog niet.
blog comments powered by Disqus

Europol grijpt bende achter politievirus in de kraag

Europol rolt een internationale bende op die miljoenen euro’s buitmaakte met het gijzelen van computers in dertig verschillende landen.

De Europese politiedienst maakte woensdag tijdens een persconferentie in Madrid bekend dat het in totaal elf aanhoudingen heeft verricht in Spanje en Rusland.

De vermoedelijke leider, een 27-jarige Rus, werd afgelopen december in de Verenigde Arabische Emiraten gearresteerd. De andere verdachten, allen afkomstig uit het voormalige Oostblok, werden opgepakt in de Costa del Sol, een populaire toeristische trekpleister.

De bende was actief in dertig landen en deed zich via de malware voor als een lokale politiedienst die illegale activiteiten op de pc had waargenomen. De indringer gooide computer vervolgens op slot en vroeg gebruikers een ‘boete’ om weer toegang tot de bestanden te krijgen. Dit type malware staat ook wel bekend als ransomware.

Volgens Europol vroeg de bende gemiddeld om zo’n 100 euro losgeld en drie procent van de slachtoffers betaalde ook daadwerkelijk, schrijft persbureau Reuters. “Het is onmogelijk om zeker te weten hoeveel burgers hierdoor zijn getroffen, maar we schatten dat het om honderdduizenden Europeanen gaat”, zei Europol-directeur Rob Wainwright.

3 procent slachtoffers betaalt losgeld

“Als we rekening houden met het feit dat de gemiddelde boete 100 euro was en 3 procent betaalde, loopt de geschatte schade in de miljoenen euro’s”, aldus Wainwright. Het politievirus, dat ook toesloeg in België en Nederland, dook volgens Europol zo’n twee jaar geleden op in verschillende landen. Het aantal infecties liep daarna razendsnel op.

Volgens de Spaanse regering, die een aandeel had in de ontmanteling van de bende, kreeg het meer dan 750.000 vragen van burgers die hun computers wilden bevrijden.
blog comments powered by Disqus