Windows 8 gelanceerd!

Fintan IT biedt vanaf vandaag aan onze klanten Windows 8 aan. In combinatie met Office 2013 en de Office365 programma’s die over een tweetal maanden gelanceerd zullen worden, is de volgende stap in de technologische race ingezet. We tonen u alvast een marketingfilmpje over de Surface (de tabletcomputer die Microsoft op 26 oktober 2012 lanceerde) en we kijken samen met onze klanten reikhalzend uit naar hoe de markt zal evolueren en welke cloud het beste past bij uw profiel!blog comments powered by Disqus

Bug in iOS 6 met Exchange

Recentelijk heeft een groot bedrijf in Amerika aan zijn medewerkers geadviseerd voorlopig hun iOS devices niet up te daten naar iOS 6 omwille van bugs die er zouden zijn met het behandelen van uitnodigingen, verstuurd vanuit de Exchange omgeving. Meer bepaald zouden er spontaan afspraken verdwijnen uit agenda’s als slechts één enkele persoon de afspraak weigert, waardoor deze meteen uit alle andere deelnemers hun agenda verdwijnt. Daarom denken we ook dat het beter is de update naar iOS 6 nog wat uit te stellen (indien je deze nog niet gedaan hebt) of als je reeds een iPhone 5 hebt, voorlopig geen meeting requests te accepteren of te weigeren om problemen op de Exchange omgeving te voorkomen. Apple en Microsoft zouden op dit moment koortsachtig naar een oplossing aan het zoeken zijn om te kijken hoe ze dit probleem kunnen verhelpen.
blog comments powered by Disqus

Koop nu een pc met Windows 7 en upgrade naar Windows 8 voor een bodemprijs

Als je tussen 2 juni 2012 en 31 januari 2013 een laptop of computer met Windows 7 koopt kan je voor € 15,- een upgrade aanschaffen naar Windows 8 Pro. Deze upgrade wordt geleverd als digitale download. Ga naar de speciale actiepagina van Microsoft voor meer informatie en om van dit aanbod gebruik te maken.
blog comments powered by Disqus

Google Adwords coupon gratis voor nieuwe campagnes!

Sinds deze week bieden we onze klanten die wensen gebruik te maken van onze expertise met Google Adwords de mogelijkheid om samen met een trainer de mogelijkheden van deze manier van reclame samen te ontdekken. Klanten die nog nooit een Google Adwords account bezaten en beslissen om samen met ons hun eerste campagne op te zetten, krijgen van ons de ronkende som van 100 euro die we meteen op uw Google Adwords account storten, zodanig u meteen van start kan gaan met het halen van dat o zo gewilde verkeer naar uw site.

Natuurlijk kan u bij Fintan en onze partners ook terecht voor de ontwikkeling en verbetering van uw website, en kan u altijd vrijblijvend een afspraak maken met een van onze collega’s voor een gesprek. Bel hiervoor 078 35 35 43 of stuur ons een mailtje op het contactadres aangegeven op onze site. Tot binnenkort!
blog comments powered by Disqus

Bug in 10.7.3 legt admin wachtwoord bloot

Veiligheidsanalyst David Emery heeft vrijdag 4 mei jl. een bug gerapporteerd in het Apple Mac OS X Lion besturingssysteem, waarbij inloggegevens van gebruikers onbeveiligd opgeslagen zouden worden in het systeem, in plaats van deze in een versleuteld deel van de computer weg te schrijven. Meer specifiek gaat het over gebruikers die vooraleer te migreren naar Lion, FileVault gebruikten ter encryptie van hun gegevens, en bij migratie naar Lion de legacy (oude) Filevault zijn blijven gebruiken, in plaats van te migreren naar Filevault 2. Bij al deze gebruikers is het wachtwoord van hun account niet meer versleuteld en dus potentieel kwetsbaar.

We raden daarom sterk aan om de legacy Filevault te deactiveren en daarna FileVault 2 te activeren, zodanig de hele harde schijf opnieuw versleuteld wordt. Zo bent u meteen beveiligd tegen deze bug.

Voor klanten met systemen met meerdere beheerders, raden we ook sterk aan om het wachtwoord van al deze user accounts te wijzigen, ten einde misbruiken te voorkomen. Tenslotte dienen ook de logs verwijderd te worden door de commando’s:

sudo rm -rf /var/log/*
sudo rm -rf /Library/Logs/*

In afwachting van een patch van Apple.
blog comments powered by Disqus

Belgacom lanceert Becloud Collaboration

Belgacom heeft onlangs zijn eigen versie van Office 365 uitgerold en beschikbaar gemaakt voor een lagere prijs indien u reeds 1 Belgacom of Proximus product afneemt.

Wat zijn de voordelen?

  • U beschikt over een mailbox met de naam van uw bedrijf.
  • U hebt toegang tot een SharePoint waar u uw documenten kunt opslaan en delen binnen uw bedrijf.
  • U kunt gemakkelijk een eigen website creëren.
  • U kunt snel uw documenten in Word, Excel en PowerPoint raadplegen en bewerken, eender waar en op al uw toestellen.
  • U kunt op verplaatsing communiceren met klanten en medewerkers op basis van aanwezigheidsindicatoren, instant messaging, audio- of video-oproepen van pc tot pc, en online vergaderen.

Fintan IT helpt u graag met het uitrollen van deze cloud oplossing in uw bedrijf en het trainen van uw medewerkers om dit product ten volle te kunnen gebruiken.
blog comments powered by Disqus

Te koop voor 6 euro: bedrijfspaswoord

Werknemers gaan op een bijzonder lakse manier om met IT en veiligheid op het internet binnen hun bedrijf, terwijl ze in de privésfeer wel uiterst voorzichtig omspringen met hun paswoorden. Dat toont een recente studie van Ping Identity aan.

Voor het luttele bedrag van 6 euro of minder bleek bijna de helft (48%) van de ondervraagde werknemers bereid om het paswoord van hun computer te verpatsen. Voor hun enquête ondervroeg Ping Identity, een firma die garant staat voor de veiligheid van meer dan 600 bedrijven wereldwijd, 2000 werknemers.

Amper 30% beweerde dat ze de informatie voor geen enkele prijs zouden verkopen, terwijl een klein percentage al overstag zou gaan voor minder dan 1,5 euro. Meer dan een derde van het personeel gaf toe dat ze hun paswoord delen met collega's en een goede 60% zag er geen graten in hun paswoord neer te schrijven, wat in beide gevallen de veiligheid van een bedrijf in gevaar brengt.

In schril contrast hiermee gingen dezelfde werknemers een pak voorzichtiger om met de log-ins die ze privé gebruiken voor hun sociale media. Ongeveer 80 procent zou weigeren om hun paswoord voor Facebook te delen met collega's en diegenen die het voor geld zouden verkopen, zouden er minstens 60 euro voor vragen.

“Het feit dat deze werknemers de persoonlijke identiteit hoger inschatten dan de identiteit van hun bedrijf kan schadelijke gevolgen hebben voor de veiligheid van de intellectuele eigendom en reputatie van een bedrijf,” aldus John Fontana, woordvoerder van Ping Identity. “Tegelijkertijd toont ons onderzoek aan dat mensen uiterst voorzichtig omspringen met de paswoorden van hun sociale netwerken.”
Oplossing?

Volgens Fontana schuilt in die laatste bevinding ook de oplossing. “Bedrijven zouden de sociale media kunnen inschakelen en mensen toegang verlenen tot hun systeem via de bestaande online identiteiten van hun werknemers in plaats van nog maar eens een ander en moeilijk te herinneren paswoord te creëren waar werknemers weinig waarde aan hechten.”

Bron: www.peoplemanagement.co.uk
blog comments powered by Disqus

Waarom Natuurpunt koos voor private cloud

Natuurpunt is een organisatie die in Vlaanderen natuur beheert, vrijwaart en ontwikkelt door gebieden aan te kopen. De organisatie telt 400 medewerkers en zo’n 90.000 leden. Voor zijn organisatie koos Natuurpunt voor de private cloud-oplossingen van Microsoft. Zo heeft het bedrijf via internet toegang tot een aantal diensten als hardware en bedrijfstoepassingen.
iStock_000018008659XLarge

Natuurpunt heeft zelf de investering gedaan voor de aankoop van hardware, service storage, enz. Die applicaties biedt het bedrijf nu aan zijn eigen medewerkers aan. Natuurpunt maakt gebruik van een drietal fysieke servers met daarbovenop een tiental virtuele machines. Via de Microsoft Hyper-V en System Center-oplossingen kunnen zij een hoge beschikbaarheid garanderen en kan ook de data-opslag flexibel aan de eindgebruiker aangeboden worden.

Cloud computing is daarenboven een schoolvoorbeeld van ‘green-IT’. Natuurpunt is erin geslaagd de energie van zijn serverpark met de helft te verminderen. En door het gezamenlijke gebruik van de infrastructuur en de schaalvoordelen op bv. het vlak van energie hebben ze al enorme besparing gerealiseerd.

Bron: Microsoft
blog comments powered by Disqus

Gebrek aan ict-kennis kost 19 miljard euro per jaar

De productiviteit van een gemiddelde werknemer daalt met 8 procent door een gebrek aan kennis over of technische problemen met computers, zo blijkt uit een recente studie van de universiteit van Twente. De studie kreeg de veelzeggende titel ‘Ctrl Alt Delete’ mee. Alles samen zouden ict-problemen en de gebrekkige computerkennis van werknemers jaarlijks zo’n 19 miljard euro kosten. ‘Elk uur dat we op een computer werken, verliezen we per persoon bijna vijf minuten’, zo rekent onderzoeker Alexander Van Deursen ons voor. ‘Natuurlijk kan je niet helemaal voorkomen dat er tijd verloren gaat, maar er valt toch nog veel winst te behalen op dit gebied.’

De organisaties ECDL, CA-ICT en Digivaardig & Digiveilig - die de opdracht gaven voor het onderzoek - adviseren bedrijven dan ook om hun werknemers te trainen in hun computervaardigheden en om hen daarop te toetsen. Werkgevers zouden ook de rol van de helpdesk kunnen verbreden. Momenteel houdt die zich vooral met technische zaken bezig. Daarnaast speelt men met het idee om de spontane hulp van collega’s formeler te maken, bijvoorbeeld door een ict-buddy aan te stellen die een andere werknemer kan ondersteunen op het vlak van ict.

Bron: http://www.jobat.be/nl/artikels/gebrek-aan-ict-kennis-kost-19-miljard/
blog comments powered by Disqus

Officieel certificaat ICTwaarborg

Deze week is officieel ons certificaat van ICTwaarborg 2012 in onze mailbox binnengevallen. Met enige trots presenteren wij u fier ons certificaat. Tevens hebben wij als Fintan IT het ETIC handvest onderschreven, wat ook in Belgie een aantal garanties biedt dat u als klant enkel met de allerbesten te maken heeft
blog comments powered by Disqus

Virus sluit computers af van internet

Het Belgische computernetwerk wordt bedreigd door een virus dat op 7 maart tal van computers in ons land kan afsluiten van het internet. Dit virus heeft wereldwijd al meer dan 4 miljoen computers aangetast in meer dan 100 landen en buigt internetverkeer om naar verkeerde DNS-servers. De Amerikaanse FBI heeft een voorlopige server geïnstalleerd die de impact van dit verkeer opvangt, maar deze server verdwijnt op 7 maart. Het is dus goed mogelijk dat u vanaf dan hinder ondervindt bij het surfen. Wilt u graag nakijken of u computer met het DNScharger virus geïnfecteerd is; surf dan naar www.dns-ok.be of controleer u computer grondig met een adequate antivirus-oplossing. Blijven de problemen aanhouden, kan u ons altijd bellen op 078 35 35 43
blog comments powered by Disqus

ICT waarborg certificaat

ictwaarborg
Als een van de eerste bedrijven in Belgie, zijn we fier om te melden dat we officieel de ICT waarborg onderschrijven van de brancheorganisatie die in Nederland al talloze van onze collega’s vertegenwoordigt. Dit betekent dat we een charter ondertekenen dat u als klant de garantie geeft op vlak van dienstverlening, kwaliteit en beschikbaarheid. We hebben in die zin ook onze algemene voorwaarden aangepast om in overeenstemming te zijn met de algemene voorwaarden waar consumenten recht op hebben als ze te rade gaan bij een lid van ICT waarborg. Meer informatie vindt u op de website van http://www.ictwaarborg.nl

blog comments powered by Disqus